Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο Θανάσης Γικόνογλου στη Μόσχα

Συνόδεψε Εκπροσώπους Συν/κων Οργανώσεων σε εκδήλωση προώθησης του ελληνικού ροδάκινου και ακτινιδίου

Στη Μόσχα βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου, για να λάβει μέρος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Μακεδονίας (Κ.Α.Σ.Ο.-Ο.Π.Ο.Μ.) ELFRUIT την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενέργειες πληροφόρησης και προώθησης νωπών οπωροκηπευτικών στη Ρωσία και την Ουκρανία".

Την Κ.Α.Σ.Ο.-Ο.Π.Ο.Μ. (ELFRUT) απαρτίζουν οι παρακάτω 10 συνεταιρισμοί:
Α.Σ. ΑΜΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ», Α.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ «VENUS», Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΝΘΕΜΙΩΝ, Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ, Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ, Α.Σ.Ο.Π. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.

Ο Βουλευτής συνόδεψε την αποστολή των εκπροσώπων της Κοινοπραξίας μεταξύ των οποίων ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΜΜΕ κ. Χρήστος Γιαννακάκης. Στην εκδήλωση πήραν μέρος πλήθος εισαγωγέων και εκπρόσωποι της Ρωσικής Κυβέρνησης. Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Μιχ. Σπινέλλης.
Ο Ημαθιώτης βουλευτής κ. Γικόνογλου μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Έλληνες παραγωγούς για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας προϊόντων και για την κατεύθυνση που δίνει η νέα κυβέρνηση της χώρας στον αγροτικό τομέα με έμφαση στην ποιότητα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γικόνογλου είπε:

"... σήμερα αισθάνομαι ότι πραγματικά αποτελεί ξεχωριστή τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σας για να συμμετέχω σε μια συνάντηση επιχειρηματικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στον τομέα των αγροτικών προϊόντων.
Είμαι στην ευχάριστη θέση ως μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου της Ελλάδας αλλά και ως μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μου, να διαβεβαιώσω ότι στην πρώτη σειρά των θεμάτων που χειρίζεται η κυβέρνηση μας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας έχει μπει η διασφάλιση της ποιότητας.
Η Ποιότητα της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αποτέλεσε κεντρικό πολιτικό θέμα του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο πρόγραμμα μας πριν αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας και συνεπώς στα χρόνια που θα ακολουθήσουν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ υψηλούς στόχους.
Γνωρίζουμε ότι οι αγορές σε ανατολή και δύση μπορούν να είναι ανοικτές για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα εφόσον διασφαλίζουμε διαρκώς την απαιτούμενη υψηλή ποιότητα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Αναφέρομαι στην Ποιότητα που ξεκινά στο χωράφι με την έναρξη μιας καλλιέργειας και που έχει συνέχεια μέχρι και τη φόρτωση του τελικού προϊόντος - νωπού ή μεταποιημένου - για την αγορά και είμαι εδώ συνοδεύοντας μια εκπροσώπων ομάδα αγροτικών επιχειρήσεων που ασχολούνται εξειδικευμένα με αυτά τα θέματα.

Η αγορά της Ρώσικης Ομοσπονδίας αποτελεί για την Ελλάδα μια σοβαρή και μεγάλη πρόκληση. Οι υψηλές απαιτήσεις ποιότητας αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό της Ρώσικης Αγοράς αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για την ευόδωση της επιθυμίας μας, όχι απλά να συνεχιστεί η μέχρι τούδε εμπορική συναλλαγή μεταξύ των δυο χωρών, αλλά να υπάρξει μεγάλη διεύρυνση μέσα σε πλαίσια σοβαρών κανόνων αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης.
Συνοδεύω σε αυτό το ταξίδι μια ξεχωριστή Ομάδα Αγροτικών Οργανώσεων της χώρα μου, που διακρίνονται για την προσήλωση και τη εξειδίκευση τους στην παραγωγή υψηλής ποιότητας νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων και μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ελληνικής κυβέρνησης κ. Κατερίνας Μπατζελή, η οποία απερίφραστα διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση μας μπορεί και επιθυμεί να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης κάθε εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα ευθύνης της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: