Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Η Ομορφιά είναι παντού!!!» Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη με την Φωτεινή Χαμιδιελή

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά συνεχίζονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και αφορούν την παρουσίαση έργων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η δράση αυτή στοχεύει στην επαφή και τη γνωριμία με ποικίλες εκφράσεις της σύγχρονης τέχνης και κυρίως στον δημιουργικό διάλογο των παιδιών της πόλης μας με έναν αριθμό καλλιτεχνών των οποίων το έργο είναι πολύπτυχο. Ο κάθε καλλιτέχνης θα συστήνεται στα παιδιά μέσα από την προβολή σύντομων ψηφιακών ταινιών που αφορούν στο έργο του. Τα παιδιά στη συνέχεια δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες ζωγραφίζοντας με την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου

10.30 - 11.45 το πρωί

Γνωριμία με το έργο της Νορβηγίδας ζωγράφου Randi Antonsen.

H Randi Antonsen πιστεύει ότι ''η ομορφιά είναι παντού'' και την εκφράζει με διαφόρους τρόπους, όπως σχεδιάζοντας σκηνικά για το θέατρο,
κάνοντας χαρακτική, διδάσκοντας, αλλά κυρίως ζωγραφίζοντας.
Στα έργα της συνυπάρχουν η δύναμη και η ζωντάνια. Μέσα από τις έντονες πινελιές και τα χρώματα διακρίνεις το ντελικάτο σχέδιο γεμάτο συμβολισμούς.
Αφού τα παιδιά εξοικειωθούν με το έργο της ζωγράφου θα δουλέψουν και αυτά πάνω σε ένα ομαδικό έργο χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ σε συνδυασμό με τη ζωγραφική. Με την Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 9-13 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.


Πληροφορίες για το πρόγραμμα με τις δημιουργικές δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια: