Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας σε ένα πολύ καλό και συναινετικό κλίμα και αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία επιτροπών με κοινή δραστηριότητα όπου θα αναδεικνύονται τα επιμέρους προβλήματα των κλάδων που συμμετέχουν στο σύλλογο.
O πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Γιώργος αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι οι επιτροπές θα έρχονται σε επαφή με τα μέλη του Δ.Σ και θα μεταφέρουν τις απόψεις και τις προτάσεις για οτιδήποτε απασχολεί τους συναδέλφους ώστε να λύνει έγκαιρα κάποια προβλήματα συλλογικά και όχι με τον καθένα ξεχωριστά. Οι επιτροπές θα εκπροσωπούνται από ένα άτομο στο Δ.Σ, αλλά δικαίωμα ψήφου για τη λήψη των αποφάσεων θα έχουν μόνο τα μέλη του Δ.Σ . Επίσης τόνισε ότι η αρχή γίνεται με τα τυπογραφεία, τα διαφημιστικά γραφεία, τις επιχειρήσεις μεγαφωνικών εγκαταστάσεων και τα Μ.Μ.Ε., αλλά θα συνεχιστεί η προσπάθεια και με τ΄άλλα επαγγέλματα, ώστε ότι πρόταση έχουν οι έμποροι μέσα από τις επιτροπές, όποιος προβληματισμός υπάρχει για εκδηλώσεις και όχι μόνο, να έρχεται στο Δ.Σ..
Κλείνοντας τόνισε ότι είναι κέρδος για το σύλλογο και για τους θεσμούς της πόλης που παρευρίσκονται οι συνάδελφοι που κλήθηκαν να συμμετέχουν στην πρώτη επιτροπή. Επίσης τελειώνοντας τόνισε το έργο του εμπορικού συλλόγου και τις συνεργασίες που κατά καιρούς έχει με τους άλλους φορείς αλλά και με το δήμο και ευελπιστώντας σ΄ αυτή τη συνεργασία.
Ο αντιπρόεδρος κ. Τσαρτσάνης Γιάννης για το ίδιο θέμα τόνισε ότι μέσα από τις επιτροπές θα αναδειχθούν νέες ιδέες που θα έρθουν στο Δ.Σ θα αναδειχθούν και θα είναι κέρδος για όλους.
Τελικά δημιουργήθηκαν δύο επιτροπές, αυτή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή των διαφημιστικών γραφείων, τυπογραφείων και επιχειρήσεων μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.
Το παράπονο εξέφρασε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με μερίδα του τοπικού τύπου ότι παρόλο που όλες εφημερίδες πληρώνονται την ετήσια συνδρομή από το Σύλλογο δεν προβάλλουν το έργο του συλλόγου.
Στο ίδιο μήκος κύματος στην τοποθέτησή του κινήθηκε και ο κ. Τσαρτσάνης ο οποίος τόνισε ότι είναι άδικο κάποιοι δημοσιογράφοι να κάθονται και να παρακολουθούν όλα τα Δ.Σ και άλλοι να στέκονται απαξιωτικά απέναντι στο Δ.Σ και στο έργο του, προτείνοντας μάλιστα να μειωθεί η συνδρομή σ΄αυτές τις εφημερίδες.
Ο κ. Λένος πρότεινε να γίνει μια συζήτηση με τους δημοσιογράφους όπου θα πρέπει να τονιστεί ότι η κατάσταση που ίσχυε δεν ισχύει και ότι ο εμπορικός σύλλογος πέρασε σε ένα νέο πνεύμα και δεν θα έχουν ιδιαίτερους λόγους να είναι αρνητικοί ώστε να μην βλέπουν αυτοί υπό γωνία τα μέλη του Δ.Σ και ούτε τα μέλη του Δ.Σ υπό γωνία τους δημοσιογράφους που δεν είναι κοντά στο εμπορικό σύλλογο.
Ο κ. Μαλιώτας συμφώνησε με τον κ. Λένο και τόνισε ότι αν υπάρχει πρόβλημα με κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης καλά θα είναι να γίνει συζήτηση μαζί του.
Στο θέμα της συμμετοχής μέλους του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου στο Δ.Σ της ΕΔΑΝΑΛ, το σώμα αποφάσσε να είναι τακτικό μέλος η κα Γκιουρτζή Γιάννα και αναπληρωματικό ο κ. Λένος Ιωάννης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ κ. Μιχαλακάκης, ο οποίος ενημέρωσε για τη λειτουργία και το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης.
Το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να συνεδριάζει και στις έδρες άλλων δήμων ( Πλατύ, Καβάσσιλα, Μελίκη) ώστε να μπορέσει να έρθει σε επικοινωνία και με επαγγελματίες της γύρω περιοχής. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στο Δήμο Πλατέος.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν με την ευκαιρία της ενημέρωσης του Προέδρου για τρέχοντα θέματα , ήταν οι παράνομες χρεώσεις των Τραπεζών στα δάνεια ( από τον κ. Μαλιώτα), το αφορολόγητο των 10500ευρώ που επανήλθε από την κυβέρνηση, οι οικονομικοί πόροι που πρέπει να δίνονται από τα Επιμελητήρια στους Εμπορικού Συλλόγους, τα οποία ανέρχονται στο 3% των εσόδων από τις συνδρομές των μελών τους, η εγκατάσταση γραφείου ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια για την εξυπηρέτηση 2460 επαγγελματιών της περιοχής Αλεξάνδρειας και τέλος για τον χορό του Συλλόγου το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: