Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΓΡ. ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

Την Παρασκευή 20-2-2009 ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ σ. Νίκος Χουντής, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σ. Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου επισκέφτηκε την πόλη της Βέροιας.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νομού μας, στην οποία ο σ. Χουντής παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΝ, το οποίο εγκρίθηκε στο διαρκές συνέδριο του κόμματος και αποτελεί τη συμβολή του ΣΥΝ στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση και παρουσίασε σειρά προτάσεων για την έξοδο από αυτήν, όπως την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, την ενίσχυση του εργατικού εισοδήματος, τη λήψη μέτρων για να καταργηθεί η μερική και ελαστική απασχόληση, την υλοποίηση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τη δημιουργία προγράμματος προστασίας των ανέργων και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης στην ελληνική κοινωνία.
Η σ. Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου αναφερόμενη στο πρόβλημα των εργαζομένων του Λαναρά τόνισε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με το να δίνει κάθε λίγο μέρος των δεδουλευμένων, στην ουσία καθιστά τους εργαζόμενους επαίτες. Επίσης αναφέρθηκε στη διασπαστική λογική κάποιων ομάδων, η οποία δε βοηθά στην αναγκαία συσπείρωση των εργαζομένων.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε με επαφές στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας με τη διοίκηση του Κέντρου, την ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία. Στη συνάντηση αυτή οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τα προβλήματα των κλάδων τους και ζήτησαν από το ΣΥΝ τη στήριξη του κόμματος για την προώθηση και επίλυση τους. Ο σ. Χουντής τόνισε ότι πολλά από τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει προωθήσει με σωρεία ερωτήσεων και παρεμβάσεων στη Βουλή αλλά υπάρχουν και άλλα που καταγράφηκαν και θα προωθηθούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, τόνισε ότι ακούστηκαν ενδιαφέροντες θέσεις και αυτές σε μια πανελλαδική διαδικασία διαλόγου με φορείς και εργαζόμενους θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του ΣΥΝ.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με πολιτική ομιλία στην ΕΛΗΑ στην οποία παρουσιάστηκαν στα μέλη του ΣΥΝ από το σ. Χουντή οι κατευθυντήριοι άξονες τους προγράμματος του ΣΥΝ αλλά και οι προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και τονίστηκε ότι ο ΣΥΝ είναι το μόνο κόμμα, που τα μέλη του επιλέγουν με μυστική ψηφοφορία τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και αυτή η διαδικασία αποτελεί για μας ένα πανηγύρι δημοκρατίας. Η πολιτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και τοποθετήσεις των μελών του ΣΥΝ.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΝ Ημαθίας
http://synimathias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: