Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ


``Kυρίες και Κύριοι
Φίλες και Φίλοι
Ημαθιώτες και Ημαθιώτισσες

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σημερινή σας παρουσία.

Σε μια δύσκολη εποχή για την πορεία του τόπου, σε μια δύσκολη εποχή για το κόμμα μας, μετά την πρόσφατη οδυνηρή ήττα στις εκλογές του Οκτώβρη, η μαζική σας παρουσία σ’ αυτόν εδώ τον χώρο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αμοιβαίας και βαθιάς σχέσης αγάπης και εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ μας.
Μια σχέση αμφίδρομη , που ξεκίνησε με την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Βέροιας , δυνάμωσε με την κάθοδό μου στις Νομαρχιακές εκλογές και γιγαντώθηκε στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, την πρώτη φορά με την εκλογή μου ως βουλευτή και την δεύτερη φορά, παρά το δυσμενές για την παράταξή μας αποτέλεσμα, με την εντυπωσιακή αύξηση των ψήφων μου, που άγγιξε σε ποσοστό το 70%. Ένα μέγεθος ομολογουμένως εντυπωσιακό που όμοιό του δεν υπήρξε Πανελλαδικά. Για όλη αυτή την συμπαράστασή σας, σας είμαι ευγνώμων.
Με την σημερινή μας εκδήλωση, θέλω να τιμήσω την σχέση αυτή και να σας δηλώσω ότι θα την δυναμώσουμε περισσότερο, γιατί η δύναμη που μου δίνετε είναι ο κινητήριος μοχλός και η αποκλειστική βάση της δικής μου πολιτικής διαδρομής.
Η εκδήλωση αυτή αποδεικνύει, ότι η προεκλογική δέσμευσή μου απέναντί σας, για συνεχή επικοινωνία και επαφή μεταξύ μας, δεν ήταν απλώς ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά αποτελεί για μένα συνειδητή επιλογή και στάση ζωής.

Φίλες και Φίλοι

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπήκα στην πολιτική, ούτε ως ανεπάγγελτος, ούτε επειδή δεν είχα να κάνω κάτι άλλο καλύτερο στην ζωή μου και πολύ περισσότερο δεν μπήκα στην πολιτική, γιατί η πολιτική θα βελτίωνε την ζωή μου. Γνωρίζετε ίσως οι περισσότεροι ότι είχα και έχω ένα γραφείο που σφίζει από δουλειά και μπορεί να μου προσφέρει μια άνετη ζωή.
Όμως επέλεξα να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί πίστεψα ότι αξίζουμε μια καλύτερη Ημαθία και πως σ’ αυτό θα μπορούσα να συμβάλλω θετικά. Από τα διάφορα μετερίζια που με επιλέξατε να σας υπηρετήσω, προσπάθησα να συνεργαστώ με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Θέλω να πιστεύω ότι με την δράση μου σας έκανα περήφανους για την επιλογή σας. Το ίδιο δεσμεύομαι να πράξω και στο μέλλον.

Βέβαια δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου την αποκλειστικότητα της προσφοράς στον τόπο μας. Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που πρόσφεραν. Εγώ δεν παραγνωρίζω την προσφορά κανενός, αλλά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να παραγνωρίζει την δική μου προσφορά, μονοπωλώντας δράσεις και έργα για τα οποία η συμβολή μου ήταν καθοριστική. Θέλω να πιστεύω ότι με την συμμετοχή μου την τελευταία διετία στο Κοινοβούλιο πως βοήθησα τον τόπο μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και εγώ δεν έκανα λάθη η παραλείψεις στην πολιτική μου διαδρομή. Για ένα πράγμα όμως να είστε βέβαιοι. Την εμπιστοσύνη σας δεν την πρόδωσα και δεν πρόκειται να την προδώσω. Χάρη στη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη συνεχίζω να πολιτεύομαι και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες σας. Μετέχω στην πολιτική και την πορεία της παράταξής μας με όρους μέλλοντος και είμαι έτοιμος να την υπηρετήσω απ΄ όποια θέση με χρειάζεται. Απ’ όποια θέση με επιλέξετε εσείς.

Φίλες και Φίλοι

Πριν 4 μήνες περίπου η παράταξη μας υπέστη μια μεγάλη εκλογική ήττα. Την μεγαλύτερη της ιστορίας της, αφού το ποσοστό του 33% ήταν το μικρότερο που πήρε σε εθνικές εκλογές.
Σίγουρα η σημερινή εκδήλωση δεν προσφέρεται για να αναλύσουμε τις αιτίες της βαρειάς μας ήττας και να κάνουμε αυτοκριτική.
Επιγραμματικά όμως θα μπορούσαμε να πούμε, ότι στο οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα μας οδήγησαν, από την μια τα λάθη και οι παραλείψεις μας και από την άλλη ο ειλικρινής πολιτικός μας λόγος για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και τα αναγκαία μέτρα που έπρεπε να πάρουμε για την έξοδο από την κρίση. Και όλα αυτά όταν απέναντί μας είχαμε ένα κόμμα που έταζε τα πάντα στους πάντες.

Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα όπως γνωρίζετε στάθηκε η αιτία για την παραίτηση του πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματός μας του Κώστα Καραμανλή.

Και όμως η παράταξή μας αμέσως μετά την ήττα μπήκε σε φάση ανασυγκρότησης. Μέσα σε πενήντα μέρες ανοίχτηκε στην Κοινωνία, έστησε κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού και με την μοναδική και απρόσμενη συμμετοχή πάνω από 800.000 χιλιάδων ψηφοφόρων έδωσε εντολή στον νέο Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της παράταξης.
Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές, που σε πολλές περιπτώσεις περίμενε πάνω από 2-2,5 ώρες για να ψηφίσει υποδηλώνει την δυναμική αυτής της παράταξης.

Σήμερα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το κόμμα με τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη.
Οκτακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι έδωσαν εντολή ενότητας και γύρισαν την πλάτη τους στην εσωστρέφεια. Είπαν ναι στην ανασυγκρότηση του κόμματος και γέμισαν τις μπαταρίες της παράταξης με ελπίδα και αισιοδοξία.

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Το ανοιχτό κόμμα γίνεται σιγά-σιγά πράξη. Πορευόμαστε ενωμένοι και αλληλλέγγυοι. ΄Εχουμε υποχρέωση όλοι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την ενότητα της παράταξης.
Η συγκυρία δεν είναι καθόλου εύκολη. Η οικονομική κρίση κάθε μέρα βαθαίνει περισσότερο. Εμείς πρέπει να ξαναδώσουμε έμπνευση, θάρρος και αισιοδοξία στην κοινωνία. Η παράταξή μας είναι αυτή που έκανε όλες τις μεγάλες επιλογές για την χώρα και είναι αυτή μέσω της οποίας ο τόπος μας θα ξαναβρεί τον δρόμο της αναβάθμισης και της προόδου.

Φίλες και Φίλοι

Ο πρόεδρος μας, ο Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε και ανέλαβε την αρχηγία του κόμματός μας, δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης προς την σωστή κατεύθυνση, κάθε προσπάθεια της που θα συμβάλλει στην έξοδο από την οικονομική κρίση.
Γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία. Αυτό δεν αφορά μόνο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αφορά όλους τους Έλληνες
Αυτό το απέδειξε και στην συζήτηση του προυπολογισμού , όπου έδωσε την συναίνεσή του για τις αυξήσεις στην φορολογία των ποτών και των τσιγάρων.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά που αντιπολίτευση πρότεινε αντιδημοφιλή μέτρα και μάλιστα απέναντι σε μια κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τα πάντα και μπλόκαρε τα πάντα.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα εναντιωθούμε στα λάθη της Κυβέρνησης.

Σήμερα η χώρα μας επιβάλλεται να προχωρήσει με ταχύτατα και σταθερά βήματα.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο. Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που έλεγαν ότι έχει έτοιμο προεκλογικά, ξεχάστηκε προφανώς σε κάποια συρτάρια. Την Κυβέρνηση την χαρακτηρίζει απίστευτη αδράνεια και αναβλητικότητα. Με το πρόσχημα ότι ανοίγει όλα τα μεγάλα θέματα έχει αναλωθεί σε ατέλειωτες διαβουλεύσεις , χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Παπανδρέου επί ένα χρόνο ζητούσε επίμονα εκλογές. Δεν δίστασε μάλιστα να εμπλέξει και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι είχε σχέδιο για να βγεί η χώρα από την κρίση, ότι τα «λεφτά υπάρχουν» και ότι το πρόβλημα ήταν μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χρειάστηκαν λιγότερες από 100 ημέρες για να αποδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διέθετε και δεν διαθέτει συγκεκριμένο Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Το μόνο που το ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Οι πρώτες εκατό μέρες δείχνουν μια κυβέρνηση τελείως ανέτοιμη να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Αντί για «σχέδιο εξόδου από την κρίση» και «αποτελεσματικότητα στην διακυβέρνηση» βιώνουμε ευχολόγια, παλινωδίες, αναποφασιστικότητα και κομματικές σκοπιμότητες.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά από τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ των 100 πρώτων ημερών που βρίσκεται στη κυβέρνηση.

-Η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας και η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα το « mea culpa» του πρωθυπουργού. Ωστόσο το καπέλλο στα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας παρέμεινε παρά την πρωθυπουργική συγγνώμη.

-Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για την αναδρομική επιβολή φόρου σε δωρεές και γονικές παροχές και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο απέδειξε την ανακολουθία του πρωθυπουργού πρώτον για μη κατάθεση «νυκτερινών τροπολογιών» και δεύτερον για «σταθερό φορολογικό πλαίσιο» που δεν θα αιφνιδίαζε τον Έλληνα φορολογούμενο.

-Ο παραλογισμός με τις αποδείξεις όπου οι πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν ένα νόμο που δεν έχει ψηφιστεί, καθώς δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του.
Θα μου πείτε εδώ δεν γνωρίζουν οι ίδιοι οι υπουργοί τι θα ισχύσει, πώς να το γνωρίζουν οι πολίτες.

-Τα stage : Κομματική σκοπιμότητα, αναλγησία και παλινωδία. Χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι βιώνουν την ρεβανσιστική πολιτική της κυβέρνησης, που καταργεί την μοριοδότησή τους για την προυπηρεσία και τους απολύει για να προσλάβει τους ημέτερους με δήθεν διαφανείς διαδικασίες. Είδατε το αίσχος με τις 2584 προσλήψεις από τον ΥΠΠΟ κ. Γερουλάνο στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

-Η φαρσοκωμωδία της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού μέσω της κατάθεσης βιογραφικών δεν έχει μόνο την τραγελαφική πτυχή της. Πολλά υπουργεία δεν έχουν ακόμη Γενικούς Γραμματείς, ενώ κενές παραμένουν θέσεις- κλειδιά σε κρατικούς οργανισμούς και ΔΕΚΟ. Επίσης παρά την ανοιχτή διαδικασία που ευαγγελίζονταν, όλως περιέργως αυτοί που επιλέγονται είναι κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην ή υποψήφιοι βουλευτές. Προς τι άραγε αυτός ο εμπαιγμός, την στιγμή που πρόκειται για μια καθαρά εσωκομματική διαδικασία.


-Η κυβέρνηση προχώρησε επίσης στην εξαγγελία του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρεί μαζικές πολιτογραφήσεις, γιατί πιστεύει προφανώς, ότι μ΄αυτό τον τρόπο θα χειραγωγήσει εκλογικά τους μετανάστες.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας είναι «πύλη εισόδου» παράνομων μεταναστών, γι΄αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, διότι διαφορετικά θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η παράνομη μετανάστευση.

Όλες οι ευρωπαικές χώρες υιοθετούν μέτρα πολιτογράφησης μεταναστών βάζοντας αυστηρούς όρους και ασφαλιστικές δικλείδες για την ιθαγένεια και την πολιτογράφηση. Εμείς αντί να θέσουμε αυστηρότερες προυποθέσεις, υιοθετούμε τις πιο χαλαρές.
Όπως είπε ο Πρόεδρος μας εμείς δεν οραματιζόμαστε την Ελλάδα «περίκλειστο φρούριο» στον κόσμο, αλλά ούτε και «ξέφραγο αμπέλι».
Ιθαγένεια να δικαιούνται τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και παραιτούνται από άλλη ιθαγένεια τρίτης-μη ευρωπαικής χώρας.

-Η κυβέρνηση επίσης με μοναδική προχειρότητα παρουσίασε την πρότασή της για την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, χωρίς αντίστοιχη μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση, χωροθέτηση των νέων δήμων και απόδοση πόρων στους ΟΤΑ, παράλληλα με τις αρμοδιότητες, που είχε σαν αποτέλεσμα τις έντονες διαφωνίες κορυφαίων υπουργών. Το μόνο νέο στοιχείο που ανακοίνωσε ήταν η αλλαγή του ονόματός από Καπποδίστριας 2 σε Καλλικράτης. Σίγουρα όμως η αλλαγή του ονόματος σε ένα νομοσχέδιο δεν φτάνει για να φέρει την διοικητική μεταρρύθμιση.

Όλα βέβαια τα παραπάνω γίνονται στην σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να θερίσει τις θύελλες που έσπειρε ως αντιπολίτευση. Τότε που έλεγε πως τα 500 εκ. ευρώ που μοίραζε η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ήταν λίγα και ζητούσε να δοθούν 1 εκ. ευρώ. Σήμερα αλήθεια τι λένε η κ. Μπατζελή και ο λαλίστατος κ. Καρχιμάκης. Ότι τα ταμεία είναι άδεια. Μα μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγαν ότι υπάρχουν χρήματα.

Θέλετε να δείτε και την διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ. Ακούστε λοιπόν. Πέρυσι το ΠΑΣΟΚ ενθάρρυνε τους αγρότες να κλιμακώσουν κι άλλο τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα που βρίσκεται στην κυβέρνηση από την μια τους προτείνει προσχηματικό διάλογο τον οποίο οι ίδιοι οι αγρότες τον απορρίπτουν ως κοροϊδία και από την άλλη προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει τον αγώνα τους. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αντίθετα, φέτος που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έσπευσε από την αρχή να εκφράσει την διαφωνία της με τα μπλόκα. Δεν προσπαθούμε να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά στις δυσκολίες των αγροτών, ούτε στην αδυναμία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες. Δεν παίζουμε με τον πόνο τους. Δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την οργή τους. Το πρόβλημα των αγροτών αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Οδηγήθηκαν στο αδιέξοδο και την απελπισία. Κι εμάς μας απασχολεί πως θα βγουν από το τέλμα. Όχι πως θα τους ξεγελάσουμε, είτε είμαστε στην Κυβέρνηση είτε στην Αντιπολίτευση. Το πιο σημαντικό άλλωστε, δεν είναι τι θα γίνει αύριο με τους αγρότες μας, τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Το πιο σημαντικό είναι τι θα γίνει σε λίγα χρόνια. Και γι’ αυτό ήδη έχουμε αρχίσει διάλογο μαζί τους. Πραγματικό διάλογο.

Εμείς βέβαια καλέσαμε τον πρωθυπουργό να παρέμβει να αρθεί ο αποκλεισμός των δρόμων και να βρεθεί λύση. Κι αντί να μας ακούσει και να ενδιαφερθεί ο πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
Τον είδαμε να επισκέπτεται το μπλόκο του Προμαχώνα.
Η κυβέρνησή μας βέβαια απέφυγε τον διάλογο προτιμώντας να οργανώσει φιέστες στο Ζάππειο, για δήθεν διάλογο, χωρίς την συμμετοχή των αγροτών.

Αλήθεια έπρεπε η χώρα μας να υποστεί αυτόν τον εξευτελισμό από τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό, για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι υπουργοί να συναντήσουν τους αγρότες στα μπλόκα τους.

Φίλες και Φίλοι

Σας έδωσα ήδη κάποια σαφή δείγματα γραφής την Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και της διαφοράς που μας χωρίζει από την πολιτική του.

Το κόμμα μας μετά την εκλογή του Πρόεδρου μας του Αντώνη Σαμαρά εργάζεται πυρετωδώς για το συνέδριο του Ιουνίου. Ένα συνέδριο που θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναδιοργάνωση του κόμματός μας και την επάνοδό του στην εξουσία. Μία επάνοδος, να είστε βέβαιοι, που θα γίνει πολύ σύντομα.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμους μήνες τόσο για την πορεία της χώρας μας, όσο και για την πορεία του κομματός μας.
Όπως είπε ο Πρόεδρος μας στηρίζουμε την Κυβέρνηση εκεί που το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου.
Αλλά δεν κυβερνάμε μαζί της.
Δείχνουμε στάση ευθύνης που ουδέποτε έδειξε το ΠΑΣΟΚ απέναντί μας.
Αλλά να μην ξεχνάνε ότι δεν έχουμε συνυπευθυνότητα για την διακυβέρνηση του τόπου. Δεν συγκυβερνάμε μαζί του.
Θα είμαστε αμείλικτοι όπου παίρνονται αποφάσεις ενάντια στο συμφέρον των πολιτών, ενάντια στο συμφέρον της Πατρίδας.

Εμείς με νέα αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία προχωράμε μπροστά. Χτίζουμε το αύριο ενωμένοι γιατί σ΄αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Την εσωστρέφεια το κόμμα μας την πλήρωσε στο παρελθόν και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Δεν πάμε απλώς να ξαναγίνουμε κυβέρνηση. Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, αφού πρώτα αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειάζεται ενότητα. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Χρειάζεται αγώνας για να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή.
Αυτό επιτάσσουν οι 800.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν στις εσωκομματικές. Εκλογές και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πολύ νωρίς άρχισαν να διαψεύδονται στις προσδοκίες τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και Φίλοι

Σας καλώ να δίνετε, όπως κάνατε σήμερα, το παρών σας σε κάθε πρόσκληση του κόμματός μας. Μπροστά μας έχουμε νέους αγώνες με πιο κοντινές τις δημοτικές και Νομαρχιακές ή όπως αλλοιώς ονομαστούν εκλογές.

Έχουμε την δυνατότητα παρά τα τρικ που μετέρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο Καλλικράτης να είμαστε και πάλι νικητές.
Σ΄ αυτήν την προσπάθεια επανόδου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην εξουσία πρέπει όλοι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Να ξανακάνουμε όπως έχει θέσει ως κεντρικό στόχο της παράταξής μας, ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την ελπίδα της Ελλάδος.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για νέες νίκες.

Κλείνοντας την ομιλία μου θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και σε όλες χρόνια Πολλά και καλά. Με υγεία, δύναμη, με οικογενειακή ευτυχία. Με ατομική προκοπή και συλλογική πρόοδο.

Ευχαριστώ. ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: