Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Διαδικασία Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος για τα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Α. Μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 3/6/2010 υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου αποφασίστηκε το πολιτικό πλαίσιο για τις επερχόμενες εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ορίστηκε η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία συγκροτείται από τους:
Πρόεδρο: Θανάση Τσούρα
Μέλη: Χρυσάνθη Κισκήρα, Συλβάνα Ράπτη, Λάμπρο Μίχο, Χρήστο Σπίρτζη, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Β. Σύμφωνα με την από 7/6/2010 εγκύκλιο του Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ σ. Σ.Ξυνίδη, ξεκίνησε από την Τρίτη 8/6/2010 η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα βήματα της διαδικασίας είναι τα εξής:

• Υποψήφιοι Δήμαρχοι
Κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις, μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr. Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη τόσο τηλεφωνικά, όσο και ηλεκτρονικά, αλλά και από τις τεχνικές γραμματείες των Ν.Ε. (Τηλέφωνα υποστήριξης: 2115555820 & 2115555824)

• Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες
Κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypopsifioiHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"@HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"pasokHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr".HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"gr ή στο fax 210 3665491. Αυτές θα περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας, ένα μικρό βιογραφικό και την περιφέρεια ή την περιφερειακή ενότητα για τον αντιπεριφερειάρχη.

• Οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
• Η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13/6/2010 και ώρα 24:00.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα ενημερώσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

· Την Κυριακή 13/6/2010, ώρα 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας με συμμετοχή των Σ.Ε. των Τ.Ο., με τη συνεπικουρία των βουλευτών, του μέλους του Ε.Σ. και των μελών της Π.Ε. που προέρχονται από το Νομό, στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», όπου θα συζητηθούν:
o Το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση με βάση το κείμενο του Π.Σ.
o Το πλαίσιο προγραμματισμού για όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία.
o Η κατάθεση προτάσεων για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων για κάθε Δήμο του Νομού, με βάση τα άρθρα 49, 50 και 51 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

· Τη Δευτέρα 14/6/2010 η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας θα συνεδριάσει για να εκφράσει γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες – Αντιπεριφερειάρχες – Δημάρχους, με βάση τις προτάσεις και τις αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία.

· Μέχρι την Τρίτη 15/6/2010 θα συνεδριάσουν οι Π.Ε. με την ίδια θεματολογία

Γ. Από τις 16/6/2010 συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά Νομό, στις οποίες συμμετέχουν:

· Ο Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε., o Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αντίστοιχης Π.Ε., oι βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ. του Νομού. Επίσης, συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε Νομό. Στόχος η ολοκληρωμένη πρώτη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά Δήμο. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην Αθήνα έτσι ώστε σε 6-7 ημέρες να ολοκληρωθούν για όλους τους Νομούς της Χώρας.


Για τη ΝΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: