Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Την πρώτη κοινή εκδήλωση πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Βέροιας με τοπικούς εμπόρους μετά την εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε πριν 10 ημέρες στο επιμελητήριο από την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας. Την Τετάρτη 9 Ιουνίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο εκδήλωση – σύσκεψη με θέμα «Μένουμε Ημαθία, συμφέρει». Στην σύσκεψη αυτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης πρότεινε στους τοπικούς επαγγελματίες συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές.
Συγκεκριμένα, πρότεινε στους εμπόρους και επαγγελματίες να προχωρήσουν σε ένα ποσοστό έκπτωσης (ο κάθε επαγγελματίας θα αποφασίσει πιο ποσοστό έκπτωσης τον συμφέρει) για τα μέλη του Εργατικού Κέντρου. Αμέσως μετά θα διαφημιστεί το γεγονός, θα δημιουργηθεί ένα φέιγ βολάν με τον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και τέλος το Εργατικό Κέντρο θα τυπώσει κάρτες για τα μέλη του ώστε επιδεικνύοντας τες να έχουν μειωμένες τιμές στα καταστήματα του προγράμματος. Η πρόταση έγινε κατ’ αρχήν δεκτή από όλους τους φορείς και οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας ανέλαβαν να την μεταφέρουν στα διοικητικά τους συμβούλια για την τελική απόφαση.
Στήριξη στα τοπικά προϊόνταΣτην τοποθέτησή του ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές επιχειρήσεις διότι έτσι σώζονται θέσεις εργασίες, έχει μεροκάματο ο κόσμος και διατηρείται η κοινωνική συνοχή. Επίσης έκανε έκκληση στους τοπικούς επαγγελματίες να μην μεταβαίνουν στα καταστήματά τους με το αυτοκίνητο για να μένουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης για τους καταναλωτές.
Εκδηλώσεις για το κοινόΤην διάθεση να συμβάλλει και ο δήμος Βέροιας σε αυτή την προσπάθεια, εξέφρασε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για να παραμείνει ο κόσμος στην πόλη και θα διοργανώσει την «ημέρα του καταναλωτή», παραχωρώντας την χρήση πεζοδρομίων στα καταστήματα και επιτρέποντας την ελεύθερη στάθμευση για το καταναλωτικό κοινό. Η δήμαρχος Βέροιας δήλωσε ότι σκέπτεται και αλλαγές, μελλοντικά, στην χρέωση στάθμευσης που θα αποτρέπει το πολύωρο παρκάρισμα (θα διπλασιάζεται η χρέωση μετά την πρώτη ώρα).
Οι Εμπορικοί ΣύλλογοιΟι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, Κοντογουλίδης, Κάλης και Παπαδόπουλος συμφώνησαν κατ’ αρχήν με την πρόταση του Δημήτρη Ταχματζίδη αλλά δήλωσαν πώς πρώτα πρέπει να την συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια.
Άλλες τοποθετήσειςΣτην σύσκεψη υπήρξαν και άλλες ενδιαφέρουσες κι εύστοχες παρατηρήσεις. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κ. Ευφραιμίδης, δήλωσε ότι στον μόνο τομέα που μπορούν να γίνουν εκπτώσεις είναι στην αγορά ενδυμάτων και πρόσθεσε ότι η ακόμη και με μειωμένες τις τιμές η αγορά της Θεσσαλονίκης θα είναι φθηνότερη. Ο εκπρόσωπος των Επαγγελματοβιοτεχνών Θωμάς Ζιώγας τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πέσουν χρήματα στην αγορά και συμπλήρωσε ότι οι συνάδελφοί του κρεοπώληδες πουλάνε εδώ και καιρό με μειωμένες τιμές. Ο κ. Προύσαλης, επαγγελματοβιοτέχνης συμπλήρωσε ότι ένα σημαντικό ζήτημα για τους επαγγελματίες είναι η πτώση των ενοικίων. Ο έμπορος Μιχάλης Τρανίδης έθιξε το θέμα των κακών επαγγελματιών οι οποίοι πριν τις εκπτώσεις ανεβάζουν τις τιμές και μετά κάνουν την έκπτωση καθώς επίσης και αυτών που πουλούν χωρίς απόδειξη. Ο πρόεδρος των Ηλεκτρολόγων Σπύρος Τσιβαλίδης συμφώνησε με την πρόταση του Εργατικού Κέντρου και πρόσθεσε ότι ενοχλεί τους συναδέλφους του όταν βλέπουν στην Ημαθία επαγγελματίες του κλάδου τους από άλλους νομούς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η αντινομάρχης Ολυμπία Ιακωβίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Σταύρος Γιανναβαρτζής και ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: