Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ - ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Toν νομό Ημαθίας επισκέφθηκε χθες Παρασκευή η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για τα Δίκτυα των Αγροτών κα Τόνια Αντωνίου με κλιμάκιο στελεχών για τα αγροτικά θέματα και το μέλος του εθνικού συμβουλίου κ. Σάββα Τσολάκη.
Το πρωί της Παρασκευής η κα Αντωνίου επισκέφθηκε Συνεταιρισμούς και τα Συνεταιριστικά εργοστάσια του νομού, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο τουριστικό περίπτερο της Ελιάς. Η επίσκεψη της κας Αντωνίου συνεχίστηκε με σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αγροτικούς φορείς και έκλεισε με ανοικτή συζήτηση με παραγωγούς στο ΚΑΠΗ του Κοπανού.
Το μεσημέρι στην συνέντευξη τύπου στην «Ελιά», η κ. Αντωνίου και ο κ. Τσολάκης συνοδευόταν από τον Βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσο Σιδηρόπουλο, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αστέριο Παπαστεργίου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Θούλη Σιδηροπούλου. Στην αρχή ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι ο στόχος της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι το ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τον λαό της Ημαθίας για τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για το πρόγραμμα του κινήματος.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στη συνέντευξη η κα Αντωνίου εξέφρασε αρχικά την άριστη εντύπωση που αποκόμισε από την επίσκεψη στα συνεταιριστικά εργοστάσια ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την μείωση του αγροτικού εισοδήματος που προέρχεται από τις στάσιμες τιμές των αγροτικών προϊόντων σε συνάρτηση με την αύξηση του κόστους παραγωγής. «Αντ’ αυτού τον τελευταίο καιρό είδαμε στελέχη της ΝΔ να πηδούν από τα παράθυρα, είδαμε συζύγους Υπουργών να πλουτίζουν αλλά και τα περίφημα golden boys», είπε χαρακτηριστικά
Στη συνέχεια, δήλωσε ότι παρά τις παγκόσμιες ανακατατάξεις στην οικονομία και την αγροτική πολιτική, ο κ. Καραμανλής δεν έδειξε να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση για το μοντέλο ανάπτυξης, οικονομικής και αγροτικής, που θα ακολουθήσει η χώρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πελατειακή πολιτική και έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον αγροτικό τομέα. Μίλησε για αδιαφάνεια στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ενώ επανέλαβε ότι οι αγρότες χάνουν την αγοραστική τους δύναμη, μίλησε για την ακρίβεια και τις εργασιακές σχέσεις οι οποίες αλλάζουν εις βάρος των εργαζομένων.
Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί μείωση του ΦΠΑ και αντ’ αυτού από 18% πήγε στο 19%, ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για να δημιουργήσει νέες βάσεις στην αγροτική οικονομία. Για την Ημαθία επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις εξευτελιστικές τιμές του βιομηχανικού ροδάκινου, λέγοντας πως χρειάζεται μια εθνική στρατηγική στήριξης των παραγωγών, ενάντια στα καρτέλ, μίλησε για τη μη απορρόφηση κονδυλίων από την παρούσα κυβέρνηση, από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπως και για το γεγονός οτι δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ορθή διαχείριση των υδάτων. «Δεν είναι δυνατόν την αγροτική πολιτική να την χαράζουν άνθρωποι από την Αθήνα, αυτό είναι ένα συντηρητικό μοντέλο το οποίο πρέπει να εκλείψει», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο που θα στηρίξει την επιχειρηματική πρωτοβουλία αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων, θα στηριχθεί στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και θα επιδιώξει να επιμορφώσει τους αγρότες με κατά τόπους σχολές. Είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε μια νέα εναλλακτική κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει, όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση. Τόνισε ότι είναι βασικός στόχος να ενισχυθεί και πάλι η Περιφέρεια και ειδικά νομοί όπως η Ημαθία και η Πέλλα που διέρχονται βαθιά κρίση.
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
Από την πλευρά του ο κ. Τσολάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με το «άνοιγμα» που κάνει στην Περιφέρεια καταγράφει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και απασχολούν τον λαό, μίλησε για το χαμηλό εισόδημα του Έλληνα παραγωγού, καθώς και για το μεγάλο κόστος των αγροτοεφοδίων. Τόνισε την ανάγκη να βρεθούν πόροι από το 4ο ΚΠΣ για την αγροτική οδοποιία, για την ύδρευση και αποχέτευση, για την προώθηση των προϊόντων, αλλά και την βελτίωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: