Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ``Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ΄΄ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ










Πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή) το βράδυ στην Αλεξάνδρεια η γιορτή της πίτας, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης, όπου τα μέλη των συλλόγων κατασκευάζουν παραδοσιακές πίτες τις οποίες τις προσφέρουν δωρεάν
Η γιορτή πλέον έχει γίνει θεσμός και είναι μία εκδήλωση την οποία περιμένουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο με ιδιαίτερη χαρά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα με την ομιλία του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Μεσσαλά Παναγιώτη, ο οποίος τόνισε ότι στην ελληνική κουζίνα η πίτα κατέχει εξέχουσα θέση και ότι η ημέρα της παρασκευής της πίτας ήταν γιορτινή για το σπίτι. Συνεχίζοντας είπε ότι με τη συνεισφορά των πολιτιστικών συλλόγων υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσει ο κόσμος διάφορες πίτες.
Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους υπαλλήλους ης ΕΔΑΝΑΛ για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει τις προσπάθειες του δήμου και υποσχέθηκε ότι κάθε χρόνο θα γίνεται προσπάθεια για καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου Χαράλαμπος και ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης.
Στη συνέχεια δόθηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων από τους επισήμους αναμνηστικές φωτογραφίες της εκδήλωσης και συνέχισαν με χορούς και τραγούδια από την παραδοσιακή μπάντα του Φώτη Καραβιώτη.
Την γιορτή της πίτας επισκέφθηκαν χιλιάδες κάτοικοι όχι μόνο της Αλεξάνδρειας αλλά και της γύρω περιοχής, οι οποίοι απόλαυσαν πολλών ειδών πιτών από τους συλλόγους.
Παρερεύθηκαν εκτός του Νομάρχη ο αντινομάρχης κ. Σούρλας Κωνσταντίνος, ο δήμαρχος Αντιγονιδών κ. Στεργιόπουλος καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Οι σύλλογοι που συμμετειχαν ήταν:
- Όμιλος Ντόπιων `` το ρουμλούκι΄΄
- Ποντιακός Σύλλογος
- Πολιστικός σύλλογος ``Αμάραντος΄΄
- Το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
- Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νησελίου, Καψόχωρας, Λουτρού, Καμποχωρίου,
Νεοχωρίου, Σχοινά, Νησίου
- Η φάρμα Σουρλόπουλου και
- Η εταιρεία ``Ίρις΄΄





Δεν υπάρχουν σχόλια: