Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ανοικτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Χαλκίδης.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από φίλους ο κ. Χαλκίδης μίλησε ανοικτά για όλους και για όλα που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο. Μίλησε για την στάση του στις δημοτικές εκλογές, για την ανοχή που έδωσε στην κυβέρνηση και τέλος για την Ν.Ε..

Αρχικά ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση λέγοντας ότι και η ΝΔ έχει την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση, αλλά το θέμα , είπε, ότι είναι τι γίνεται με την επόμενη μέρα.

Για την «απουσία» παρεμβάσεων του τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι οφειλόταν κυρίως στο σεβασμό, απέναντι στο αποτέλεσμα της ήττας το 2009 με 11 μονάδες, κάτι που δεν του έδινε το ηθικό υπόβαθρο για να ασκήσει κριτική από την μια μεριά και από την άλλη λόγω των συνεχών του επισκέψεων σ΄όλη την Ελλάδα ως τομεάρχης Δημοσίων έργων δεν μπορούσε να παρέμβει, παρά μόνο σε τοπικά ζητήματα..

Κλείνοντας το κομμάτι της γενικότερης πολιτικής επεσήμανε ότι πλέον η ΝΔ θα πρέπει να σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και ότι πρέπει να αναδειχθούν νέα πρόσωπα στην πολιτική κάτι που όπως υπενθύμισε, είχε πει ακριβώς μετά τις εκλογές και κάλεσε όλους να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπαίνοντας στο θέμα των Δημοτικών εκλογών τόνισε ότι για καμία επιλογή που έγινε στα πρόσωπα των υποψηφίων δεν ρωτήθηκε να εκφράσει την άποψη του και ως εκ τούτου δεν πήρε καμία θέση υπέρ κανενός.

Για την Βέροια, τόνισε ότι αρχικά μπήκαν στη διαδικασία του γκάλοπ ο κ.Καραπαναγιωτίδης και ο κ. Μηνάς, ενώ οκ. Τσαβδαρίδης αρχικά δεν μπήκε. Παρ΄όλο που δε ρωτήθηκε επεσήμανε ότι τάχθηκε στην υπηρεσία του κ.Τσαβδαρίδη, δίνοντας του να στελεχώσει με το 50% των στελεχών του το ψηφοδέλτιο του. Τόνισε ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις που του ζητήθηκε ήταν παρών.

Αναφερόμενος στη 2η Κυριακή είπε ότι ο κ.Τσαβδαρίδης του ζήτησε μία συνάντηση στην οποία τάχθηκε εκ νέου στην διάθεση του και τους πρότεινε να βγουν όλοι μαζί στην αγορά, αλλά δεν το δέχθηκε κανείς ``προφανώς γιατί είχαν καβαλήσει το καλάμι από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής». Μ΄ αυτήν την αντίληψη επεσήμανε πήγαν 2000 άτομα στο ψηφοδέλτιο τηςΟυσουλτζόγλου και όχι ότι τα πήγε ο Χαλκίδης.

Για την Νάουσα ο κ. Χαλκίδης είπε ότι οκ. Γώγος ζήτησε από τον ίδιο συστράτευση γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν διασπασμένο και ήταν μια μοναδική περίπτωση να κερδηθεί ο δήμος. Όμως και σ΄ αυτήν την περίπτωση δεν εισακούστηκε και «σκόρπισε» η παράταξη.

Για την Αλεξάνδρεια ξεκαθάρισε ότι ήταν θέμα αρχής για τον ίδιο και η αντίθεσή του δεν ήταν προς το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη, αλλά προς 3πρόσωπα του κ. Κούγκα (γιατί πρόδωσε την παράταξη και γιατί διέλυσε της ΕΑΣ Αλεξάνδρειας) και προς 2 πρόσωπα – εργολάβους της σημερινής διοίκησης του Δήμου Μελίκης τα οποία έκαναν κακοδιαχείριση.

Αυτά τα τρία πρόσωπα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Δημητριάδης δεν το δέχθηκε και προτίμησε αυτούς, οπότε τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαζόταν.

Και συνέχισε λέγοντας ότι μ΄ αυτή την λογική ο αδελφός του Ισαάκ αποφάσισε να κατέβει στο ψηφοδέλτιο Γκιόνογλου. Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι σέβεται το αποτέλεσμα και κοιτά μπροστά.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας

Αναφερόμενος στη Ν.Ε Ημαθίαςο κ. Χαλκίδης κατήγγειλε ότι είναι «κατώτερη των περιστάσεων γιατί οφείλει να είναι ομπρέλα για όλους και να μην παίζει τα παιχνίδια κανενός πολιτικού».

Για τον πρόεδρο της κ. Ακριτίδη τον χαρακτήρισε «παλιάς κοπής πολιτικάντη» και δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της ΝΔ.

Τόνισε ότι και με τους προηγούμενους Πρόέδρους διαφωνούσαν σε κάποια ζητήματα αλλά συνεργαζόταν για το καλό όλων.

Κλείνοντας τόνισε ότι ποτέ δεν έπαψε να είναι ΝΔ και ΝΔ θα πεθάνει.

Τοπικά προβλήματα

Μιλώντας για τα προβλήματα της Ημαθίας τόνισε ότι από «σήμερα ξεκινά ο αγώνας για να δικαιωθούν οι Ημαθιώτες».

Επέκρινε την στάση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ακολουθούν τον δρόμο των «συναντήσεων» με υπουργούς, αλλά για τους αγρότες που δεν πληρώθηκαν ακόμη, δεν μιλά κανείς..

Τόνισε ότι «δεν μιλά κανείς» για τη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, ότι η ΑΤΕ δεν χρηματοδοτεί πια, ότι δεν επιστρέφουν τον ΦΠΑ, ότι δεν μπορούν να πάρουν οι επιχειρηματίες φορολογική ενημερότητα αν χρωστά έστω και λίγα χρήματα, παρ΄ όλο που μπορεί να τους χρωστά το κράτος χιλιάδες ευρώ.

«Δεν μιλά κανείς», συνέχισε για την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα Κλωστήρια, για το κόψιμο του επιδόματος σε πολύτεκνους και τρίτεκνους, για τις συγχωνεύσεις των εφοριών, για το «πάγωμα» του Διοικητηρίου, για τις συγχωνεύσεις στρατοπέδων, για τον οδικό άξονα της Πατρίδας για το Μουσείο της Βεργίνας, για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και Τελωνείου Βέροιας. Τα περισσότερα απ΄ αυτά τα έργα τόνισε ότι μπορούν να ξεκινήσουν.

Κλείνοντας το θέμα είπε ότι θα είναι μπροστά και θα συγκαλέσει συσκέψεις για όλα αυτά τα ζητήματα, στις οποίες θα προσκαλεστούν όλοι για να πάρει ο καθένας την ευθύνη του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας υπενθυμίζοντας τις προτάσεις Σαμαρά στο Ζάπειο, όπως:

1)Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας (300δις ευρώ) 2)Συμψηφισμό χρεών3) Δημοπράτηση έργων κλπ.

Προτάσεις που όπως είπε θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Τέλος δήλωσε ότι η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής και αποτελεσματικότητας για την Ημαθία, γι΄αυτό πρέπει να ξαναμπούν όλοι μπροστά γιατί τόνισε ότι «αξίζουμε μια καλύτερη μέρα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Χαλκίδης στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: