Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ``ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ΄΄ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Για την Ομοσπονδία Κεντροδυτικής Μακεδονίας εκλέχθηκαν
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
- Παπαδόπουλος Γεώργιος 63ψ
- Ουσταμπασίδης Ιωάννης 60ψ
- Τσαρτσάνης Ιωάννης 53ψ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
- Δημητριάδης Δημήτριος 64ψ
- Σεμερτζής Χρήστος 55ψ
- Μαλιώτα Δέσποινα 55ψ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
- Ουσταμπασίδου Αφροδίτη
- Τριανταφυλλόπουλος Νίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
- Χατζημιχαήλ Θεοχάρης


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στην Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Πλατσάς Μανώλης έκανε τον απολογισμό του Δ.Σ , λέγοντας ότι ``η Διοίκηση συνολικά παρήγαγε έργο το οποίο βοήθησε τον εμπορικό κόσμο και την πόλη της Αλεξάνδρειας, αφήνοντας πίσω παλιότερους διαξιφισμούς ώστε σήμερα ο σύλλογος να οδηγηθεί σε ήρεμες εκλογές΄΄.
Συνεχίζοντας είπε ότι άνοιξε ο δρόμος, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα απ΄όλους ότι ο σύλλογος είναι ο νευραλγικότερος τομέας της πόλης και ότι αν όλα τα μέλη είναι ενωμένα μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον, προοπτική που, όπως τόνισε, έδειξε και η τελευταία απεργία, η οποία άγγιξε το 99%.
Ο κ. Πλατσάς έκλεισε με διευκρινήσεις πάνω στην εκλογική διαδικασία που θα ακολουθούσε.
Η κα Αλευρά Κατερίνα αναφέρθηκε στο έργο της Διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια και στάθηκε τόσο στις εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά, στις δύο λαχειοφόρες αγορές με τα αυτοκίνητα, που κέρδισαν κάτοικοι του Δήμου, στις συνεστιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, τονίζοντας ότι όλα αυτά είχαν ως στόχο να δείξουν στους καταναλωτές ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι παρών, ώστε να στηριχθεί η αγορά.
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στους αγώνες του Δ.Σ με τα Πολυκαταστήματα λέγοντας ότι για πρώτη φορά ο σύλλογος τα έβαλε με τα Σούπερ Μάρκετ και τα ανάγκασε να σεβαστούν τους νόμους.
Η κα Μπούκα Λαμπρινή αναφέρθηκε σε όλα αυτά που δεν έγιναν την τελευταία τριετία, όπως η δημιουργία Ιστοσελίδας, η Αστικής Συγκοινωνίας, η ασφάλεια των καταστημάτων από κλοπές κλπ.
Τέλος εκτίμησε ότι υπάρχει απαξιωτική εικόνα για το σύλλογο και την ευθύνη την φέρουν όλοι.
Η κα Βάφα Χριστίνα τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ντόμπρης έκανε ``αποδόμηση του συνδικαλιστικού αισθήματος στην Αλεξάνδρεια΄΄ με τις ενέργειες του, πηγαίνοντας ως μάρτυρας κατηγορίας σε συνάδελφο και βοηθώντας την κα Αλευρά να κάνει ``ανταρσία΄΄ κατά του θερινού ωραρίου, ενώ συμφώνησε στη διαγραφή του κ. Λένου για το ίδιο θέμα.
Κατηγόρησε την κα Αλευρά ότι είχε κλειστά τ΄ αυτιά της στις προτάσεις της αντιπολίτευσης, για το ωράριο, το ασφαλιστικό, για τη Λαϊκή κ.α, ενώ πρότεινε να γίνουν γιορτές, άναμα δένδρων και εκδρομές.
Τονίζοντας ότι είναι `` φύση και θέση συνδικαλίστρια ΄΄ δουλιά της είναι να διαμαρτύρεται για τις ζημιές που προκαλούν οι απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ(;) και των Λιμενεργατών(;) και για την αναστάτωση από το φορολογικό νομοσχέδιο και λόγω ότι δεν γίνονται όλα αυτά αποχωρεί και δεν θέτει ξανά υποψηφιόητα.
Ο κ. Παπαδόπουλος Γιώργος τόνισε ότι το Δ.Σ πάλεψε για το ``δέσιμο΄΄ των συναδέλφων, προσπάθησε και ξαναμάζεψε τον κόσμο με τις εκδηλώσεις που έγιναν. Τόνισε όμως ότι μερίδιο ευθύνης αν δεν έγιναν περισσότερα φέρουν και οι ίδιο οι έμποροι που δεν συμμετέχουν καθολικά στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Τέλος για το ενιαίο ψηφοδέλτιο υποστήριξε ότι είναι πολύ καλό να γίνει , αλλά υπο τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν ήταν εφικτό για πολλούς λόγους.
Ο κ. Κατρανίτσας Κων/νος, κατηγόρησε τη Συνεργασία Εμπόρων ότι δεν ήθελε το ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές και ζήτησε το λόγο που δεν το δέχθηκε.
Ο κ. Μαλιώτας Κων/νος τόνισε ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου πήγε ως μάρτυρας κατηγορίας για συνάδελφο κάτι που όπως τόνισε δεν ξαναέγινε.
Ο κ. Λένος Ιωάννης αναφέρθηκε σε δύο προσωπικά θέματα που αφορούσαν τα γεγονότα της εκποίηση που είχε κάνει παλιότερα και της διαγραφής του από το σύλλογο λόγω των ενεργειών του για το Θερινό ωράριο, ρίχνοντας την ευθύνη στη διοίκηση και μόνο.
Ο κ. Ντόμπρης Αθανάσιος, απάντησε τόσο στον κ. Μαλιώτα, αλλά και τον κ. Λένο, ότι για τις εκποιήσεις τους είχαν γίνει έγγραφες καταγγελίες από τους συναδέλφους, κάτι που δεν μπορούσε να παραβλέψει το Δ.Σ.
Το Δ.Σ το μόνο που έκανε είπε ότι προχώρησε τις καταγγελίες αυτές στα παραπάνω όργανα και έγινε ανακοπή των εκποιήσεων με απόφαση των δικαστηρίων.
Το Δ.Σ τόνισε ότι με ομόφωνη απόφαση του αποφάσισε τις καταγγελίες να τις εξετάζει κάποιος δικηγόρος.
Τέλος κατήγγειλε ότι ο κ. Δημητριάδης στην Ομοσπονδία ψήφισε κατά της απεργίας.
Ο κ. Δημητριάδης Δημήτρης αιτιολόγησε τη διαφωνία του στην Ομοσπονδία για την απεργία λέγοντας`` είπα να κλείσουν και τα περίπτερα, όπως και τα σούπερ μάρκετ και είπα ότι όχι, δεν συμφωνώ. Σεβάστηκα όμως τη διαδικασία κουβαλώντας το απεργιακό υλικό από την Αθήνα , εδώ΄΄.
Στη συνέχεια απάντησε στις τοποθετήσεις της κα Αλευράς, του κ. Παπαδόπουλου, αλλά και στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ πριν λίγο καιρό στον τοπικό τύπο, για το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Τέλος ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Πλατσάς απάντησε σε όλες τις τοποθετήσεις, ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης.
Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο, τόνισε ότι ήταν δική του πρόταση που την έκανε στον κ. Κατρανίτσα, αλλά επεσήμανε ότι για αυτήν την εκλογική διαδικασία δεν μπορούσε να γίνει.
Για τις εκποιήσεις είπε ότι ήταν παράνομες και γι΄ αυτό έγιναν οι καταγγελίες και το Δ.Σ ήταν υποχρεωμένο να ακολουθήσει το νόμο.
Για τη διαγραφή του κ. Λένου, και για το ερωτηματολόγιο τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη του Δ.Σ και υπογράμμισε ότι η διαγραφή ήταν, γιατί αναστάτωσε την αγορά με το αυτοκίνητο που έβγαλε και όχι γιατί άνοιξε το κατάστημά του.
Για τον κ. Δημητριάδη παραδέχτηκε ότι αυτός έφερε το υλικό από την Αθήνα, αλλά στην Ομοσπονδία ήταν ο μοναδικός που διαφώνησε με την απεργία.
Τελειώνοντας η διαδικασία της Γ.Σ έκαναν σύντομες τοποθετήσεις υποψήφιοι των συνδυασμών.(Παπαδόπουλος Γ, Ουσταμπασίδης Γ., Λένος Ι., Τσαρτσάνης Ι,. και ο κ. Στανίτσας Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: